Nagyvilág

Leállt a munka a Hamasz minisztériumaiban

A palesztin kormány állítása szerint a Hamasz minden minisztériumában leállították a munkát azt követően, hogy vasárnap Fatah párti tüntetők százai felgyújtották a palesztin kormány ramállahi székhelyét.

A Hamasz-kormány közölte, hogy a minisztériumok munkájának felfüggesztésében az is közrejátszott, hogy a kormány épületeit ért támadások során több Hamasz-minisztert megpróbáltak elrabolni. A kormány közleményében arról nem esik szó, hogy mikor áll vissza a rend, és milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a kormány ismét működőképes legyen – írja a BBC.

Vasárnap több száz Fatah párti palesztin tüntető ostromolta meg a kormány ramállahi székhelyét.

A tüntetők betörtek az épületbe, kifosztották az irodákat, majd lángra lobbantották egy iroda berendezését az első emeleten. A tűz hamarosan átterjedt az egész emeletre. A randalírozásnak az vetett véget, hogy a sűrű füst miatt a fosztogatók kénytelenek voltak kimenekülni. A rendőrség képtelen volt megakadályozni a pusztítást. Személyi sérülésekről nem érkezett jelentés.

Kevéssel korábban Hamász-milíciák tagjai tűzpárbajt vívtak a Mahmúd Abbász vezette Fatah biztonsági erőivel Gáza városában. Az összecsapásokban nyolc ember életét vesztette, és legkevesebb hatvanan megsebesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik