Nagyvilág

Helyteleníti Gyurcsány viselkedését a Fehér Ház

Helytelen a Fehér Ház szóvivője szerint, ha a népnek hazudnak. Dana Perinot arról kérdezték, miként vélekedik arról, hogy a magyar kormány hazudott a népnek az ország gazdaságáról és másról.

A szóvivő a légierő egyes számú gépén nyilatkozott újságíróknak, amikor George Bush amerikai elnököt elkísérte egy floridai választási rendezvényre. Ez volt az első fehér házi reagálás az elmúlt hét magyarországi eseményeire.

“Túl sok részletet nem tudok erről. Természetesen sohasem helyes hazudni a népnek egy demokráciában, de egyébként sem. És ez egy olyan dolog, amelyre a magyar népnek a rendelkezésre álló demokratikus eljárások révén kell választ adnia. Egyelőre – abból amit láttam – ezt teszik, és ez idáig erőszakmentes módon. Természetesen, mi reméljük, hogy ez így is folytatódik. De azt gondolom, hogy ez az ügy Magyarország népére tartozik” – mondta a fehér házi szóvivő.

Dana Perinótól azt is megkérdezték, hogy az amerikai elnöknek van-e személyes véleménye róla, tekintettel arra, hogy Magyarország az Egyesült Államok erős szövetségese, és az elnök alig néhány hónapja találkozott Gyurcsány Ferenccel. A szóvivőnek az volt a válasza, hogy ő egyáltalán nem beszélt erről Bush elnökkel, s ezért nem tudja, mi a véleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik