Nagyvilág

A pápa meggyilkolására szólít fel az al-Kaida

A pápa meggyilkolására szólított fel egy, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak tulajdonított videofelvétel.

A TG5 olasz magántelevízió mutatta be a felvételt, amely a csatorna internetes honlapján is látható. Az üzenet – a felvétel szerint – “a Vatikán majmának” szól, és válasz az ő iszlámról tett kijelentéseire. A felvételen egy iszlám kard látható, amely egy kereszt ellen irányul. Ezután képek következnek Oszama bin Ladenről, az al-Kaida vezetőjéről, a szeptember 11-i amerikai terrortámadásokról, “Isten harcra kész katonáiról” és “az iszlám fő ellenségeiről”, vagyis Bush amerikai elnökről és Tony Blair brit miniszterelnökről. A felvétel szerint hozzájuk társult XVI. Benedek pápa is.

A TG5 beszámolt további, a pápa meggyilkolására felszólító, iszlámista honlapokon keringő felhívásokról is, és megemlítette, hogy a Szomália – az egykori olasz gyarmat – nagy részét uraló Iszlám Törvényszékek milíciái az egész muzulmán világot felszólították a pápa meggyilkolására.

Az olasz hatóságok nagyon komolyan veszik a fenyegetéseket. Achille Serra római rendőrfőnök mindamellett arra kérte a polgárokat, hogy ne essenek pánikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik