Nagyvilág

Hamasz-vezetőket tartóztattak le

A Hamasz palesztin mozgalom újabb hét káderét – köztük két városi tanácsost – tartóztatott le az izraeli hadsereg, egy palesztint pedig lelőttek csütörtökön.

A letartóztatások szerda éjszaka történtek Betlehemben, a megszállt palesztin területen – közölte a Hamasz. Az izraeli hadsereg megerősítette a tényt, de okát nem hozta nyilvánosságra. Az izraeli hadsereg 64 Hamasz-vezetőt és -aktivistát, köztük nyolc minisztert és 29 parlamenti képviselőt fogott el azóta, hogy a Gázai övezetben június 25-én palesztinok elraboltak egy izraeli katonát.

A letartóztatottak közül 18-nak a szabadon engedését kedden elrendelte egy katonai bíróság azzal, hogy szabadlábon védekezhetnek. A döntést a katonai ügyészség csütörtökön megfellebbezte. Izraeli hírmagyarázatok szerint szabadon bocsátásuk része annak az alkufolyamatnak, amelynek célja a katona kiszabadítása. Csütörtökön az izraeli hadsereg agyonlőtt egy palesztin férfit a rafahi határátkelőhelynél, mert „gyanúsan megközelítette a katonákat”, azonban nem találtak nála fegyvert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik