Külföld

Tizenegyen meghaltak egy szibériai bányatűzben

admin
admin

2006. 09. 08. 10:29

Tizenegy kelet-szibériai aranybányászt holtan találtak a mentők, akik pénteken folytatták a küzdelmet a kínai határ menti Csitai területen lévő daraszuni bánya mélyén rekedt 22 társuk kimentésére – közölte az orosz katasztrófavédelmi tárca.

A 85-135 méter mélységben végzett hegesztési munkák okozta tüzet még mindig csak lokalizálni sikerült, de kioltani nem. A tizenegy holttestet még nem hozták felszínre, de az ehhez szükséges speciális felszereléseket már a helyszínre szállították. Az aranybányában 64 bányász tartózkodott a csütörtöki baleset időpontjában. Közülük 31-nek sikerült önállóan felszínre jutnia.

A füst és a forróság nehezítette a mentést. A mentők közül néhányat kórházba kellett szállítani könnyebb füstmérgezéssel, de repülőgéppel erősítést küldtek más orosz bányából.

Az orosz természetvédelmi felügyelet a termelés leállításával fenyegette a daraszuni bánya tulajdonosát, a brit Highland Gold céget, és számos orosz ércbányában vizsgálatot készül indítani az előírások betartásának ellenőrzésére.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.