Külföld

Az olaszok lehetnek a libanoni misszió vezetői

admin
admin

2006. 08. 22. 07:50

Kofi Annan ENSZ-főtitkár a hét végén a Közel-Keletre látogat a libanoni ENSZ-erők vezetőjének kiválasztása ügyében – közölte hétfőn az olasz kormányfő.

Romano Prodi a nap folyamán telefonon már tájékoztatta Kofi Annant arról, hogy országa kész elvállalni a békefenntartók vezetését. Az ENSZ-főtitkár a hét végén hozza meg a végleges döntést arról, hogy mely ország vezesse a világszervezet dél-libanoni misszióját.

Prodi az Ansa olasz hírügynökség által idézett nyilatkozatában elmondta, hogy Annan meg kívánja hallgatni a misszióban esetleg érdekelt országok véleményét, hogy meghozhassa a végleges döntést. A békefenntartók feladata lesz az Izrael és a Hezbollah libanoni síita szervezet között létrejött fegyverszünet felügyelete.

Az ENSZ-főtitkár szóvivője New Yorkban közölte: Annan számos nemzetközi vezetővel lép kapcsolatba, hogy biztosítsa az ENSZ Biztonsági Tanácsának a libanoni tűzszünetre vonatkozó, 1701-es számú határozatának végrehajtását, s hamarosan ellátogathat a Közel-Keletre, ennek időpontját azonban még nem tűzték ki.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.