Nagyvilág

Fehér Ház: Bush hatvan könyvet olvasott el idén

A Fehér Ház közleménye szerint az amerikai elnök már hatvan könyvet olvasott el az idén, amely hetente csaknem kettőnek felel meg. A US News and World Report című lap szerint kevesen akadnak, akik ezt elhiszik.

Az amerikai elnök augusztusban állítólag már három könyvet “falt be”: kettő nagy elődjéről, Abraham Lincolnról szól, a harmadik pedig, bármennyire abszurdnak tűnik, az egzisztencialista Albert Camus Közöny című regénye. Utóbbit Bush “érdekes, gyors olvasmánynak” nevezte. Több sajtóorgánum ennek fényében komolyan felvetette, ideje komolyan venni az Egyesült Államok elnökét, aki a közlés alapján hetente majdnem két könyvet kiolvas.

A kommentátorok szerint azért pont hatvan lett a kulcsszám, mert az egyik legintelligensebbnek tartott elnöki tanácsadóról köztudott, hogy idén már 50 könyvön van túl. Márpedig a versenyben Bush nem maradhat alul.

A folyóirat szerint arról lehet szó, hogy a Fehér Ház a novemberi kongresszusi választások előtt új kampányt indított az elnök komolyságának bemutatására, és ennek része az az üzenet, hogy Bush falánk olvasó. Az elnöki kampánystábnak valamit már tennie kellett, mert a mindössze 34 százalékos népszerűséget élvező Bush az egyik fő felelőse lesz a republikánusok várható vereségének, ha nem változik a róla alkotott kép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik