Nagyvilág

Egy felnőtt is feljutott a repülőre Gatwicken

Még el sem csitultak egy 12 éves angol nevelőintézeti fiúnak jegy nélküli, az utasellenőrzést kijátszó repülőgépre szállása által keltett botrány hullámai, amikor egy felnőtt férfi nem várt megjelenése okozott kisebbfajta pánikot egy másik gép fedélzetén - ugyancsak a londoni Gatwick repülőtéren.

Mint a BBC hivatalos szerdai bejelentés alapján közölte, a Thomas Cook utazási iroda felszólította a Gatwick repülőteret üzemeltető BAA társaságot, vizsgálja ki, hogyan juthatott fel egy ismeretlen férfi kedden hajnalban a cég egyik gépének fedélzetére.

Az iroda által “ázsiai” külsejűnek jellemzett, aktatáskás férfit a repülőtéri biztonsági szervek kihallgatták, majd elengedték, megállapítva, hogy a repülőtér biztonságát nem sértette meg.

A rendőrséget egy takarító értesítette, hogy egy férfi szállt fel a gép fedélzetére. Az odasiető biztonságiak hamarosan kiderítették, hogy az illető egy másik járattal érkezett Ibizáról, és még nem esett át az utasellenőrzésen, amikor észlelte, hogy nincs meg a tárcája. Visszafordult érte, de tévedésből egy másik repülőgépre szállt fel, miután leverte egy vészkijárat ajtajának lakatját.

A repülőtér biztonsági személyzete alaposan átvizsgálta a gépet, de semmi gyanús holmit nem talált. Az erősen izzadó férfi végül az elveszett tárgyak osztályán jelentette be tárcája eltűnését. Az eset újabb kétségeket ébresztett a második legnagyobb londoni repülőtér biztonságát illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik