Nagyvilág

Magyarellenes videót talált a HírTV

Egy májusban feltöltött videót tálalt a HírtTV vezető anyagában. A képeken egy szlovák másodosztályú mérkőzés tribünje látható, ahol körülbelül 50 szurkoló egy Nagy-Magyarországot ábrázoló lepedőt tép szét, miközben Magyarországot becsmérlő rigmusokat hallatnak.

A kereskedelmi csatorna internetes portálján az áll: A Slovan és a Dunaszerdahely közötti másodosztályú focimeccsen készült felvételen Magyarországot becsmérlő, és Jan Slotát, a Szlovák Nemzeti Párt magyargyűlölő kijelentéseiről elhíresült vezetőjét éltető rigmusok voltak hallhatóak. A közlés szerint a felvételen „a hazai csapat szurkolótábora egy Nagy-Magyarországot ábrázoló piros-fehér-zöldre festett transzparenst emelt a magasba.”

„Ezt akarjátok?” – állt a kérdés egy másik feliraton. A szimbólumot később hangos kiabálás közepette megtépték és a földre dobták. Ekkor a Szlovákia címerében található sasmadaras traszparens tűnt fel. Az internetes lap szerint ezzel azt mutatták a szurkolók „hogyan szabadult meg Szlovákia Nagy-Magyarország fogságából.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik