Nagyvilág

Újabb légicsapások Libanonban

Az izraeli légierő vasárnap hajnalban több libanoni célpontot is támadott. Jelentések szerint hét civil vesztette életét.

Újabb csapásokat mért vasárnap hajnalban az izraeli légierő Libanon több pontjára, a gépek az északi, a keleti és a déli országrészben egyaránt támadtak célpontokat. A légi támadásokban a libanoni rendőrség közlése szerint hét civil vesztette életét.


Napfelkelte előtt izraeli repülőgépek leromboltak egy hidat a Szíriával szomszédos északi Akkar körzetben, Halba városa mellett. Támadás érte Ali an-Nahri települést is három hullámban a kelet-libanoni Bekaa-völgyben, két ember meghalt, tízen megsebesültek.


Délen, a Szúr (Türosz) kikötőváros közvetlen közelében fekvő Burdzs es-Semaliban egy izraeli légicsapásban találat ért egy négyemeletes házat. Az LBC libanoni tévé jelentése szerint a romok alól holtan emeltek ki egy asszonyt, annak három gyermekét és egy Srí Lanka-i háztartási alkalmazottat. Izrael közölte, hogy repülőgépei a Hezbollah libanoni síita szervezet állásain kívül utakat támadtak, hogy elvágják a velük harcban álló csoport utánpótlását. Az izraeli katonaság emellett több célpontot ágyúzott a Lítáni folyó mentén. A szombaton Libanonban végrehajtott izraeli légicsapásokban összesen 19 libanoni vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik