Nagyvilág

Londonban rekedt magyarok érkeztek

Megérkezett Budapestre péntek hajnali 0 óra 25 perckor a Malév járata London Gatwick repülőteréről, tájékoztatta az MTI-t a Budapest Airport Zrt. járatinformációs szolgálata.

Előzőleg csütörtök este 11 órakor Németh Krisztina, a Malév szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 119 utassal a fedélzetén visszaindult London Gatwick repülőteréről a Malév járata, amely az eredetileg tervezett Fokker helyett egy Boeing 737-700-as géppel indult csütörtök délután Budapestről.

A Malév csütörtök délután, illetve este indított két járatot Londonba. A 610-es, heathrow-i járat utasait, akit reggel 9.55 óra óta majdnem nyolc órát várakoztak Ferihegyen, illetve mindazokat az utasokat, akik az esti, 615-ös heathrow-i járatra vártak, a Malév egy megemelt kapacitású, Boeing-737-800-as típusú géppel csütörtök este elszállította London Heathrow repülőterére.

A legmagasabb szintre emelték csütörtökön Nagy-Britanniában a terrorveszély elleni készültség szintjét, miután a rendőrség bejelentette, hogy meghiúsított több készülő merényletet, amelyek célja – Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő – utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna. A rendőrség őrizetbe vett csütörtökre virradóra 24 gyanúsítottat London térségében a készülő merénylettel összefüggésben. A merényletre készülők terve az volt, hogy kézipoggyászukban viszik a fedélzetre a robbanószerkezetet. E bejelentés és a fokozott készültség kihirdetése nyomán szigorították a biztonsági intézkedéseket az ország repülőterein, és a Nagy-Britanniából induló repülőjáratokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik