Nagyvilág

Izrael ismét bombázta Bejrútot

Az izraeli légierő péntekre virradóra ismét bombázta Bejrút déli negyedeit - közölte a libanoni rendőrség. A főváros központjában nyolc nagy erejű detonáció hallatszott húsz perc leforgása alatt, de egyelőre nem tudni, pontosan mi volt a célpont.

A Libanon Hangja rádió szerint több helyen is tűz keletkezett, és vastag füstoszlopok emelkedtek a városnegyed fölé. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Az izraeli légierő péntekre virradóra Libanon északi részét is bombázta. Akkar tartományban, a szíriai határ közelében fekvő Balenat al-Hissza térségében tizenegy polgári személy meghalt és kilenc megsebesült kórházi források szerint.

A két hullámban végrehajtott légitámadás egyik célpontja a szíriai határon lévő Arida határállomáshoz vezető út volt, a másik pedig egy híd volt Akkar tartományban.

A rendőrség közlése szerint izraeli harci gépek Kelet-Libanonban ismét bombázták a Bejrút-Damaszkusz útvonalon található Masznaához vezető utat és az annál északabbra fekvő, Libanont a szíriai Homsszal összekötő utat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik