Nagyvilág

Kiürítik a varsói repülőteret

A lengyel hatóságok merényletveszély miatt lezárták csütörtökön a varsói repülőteret, és elrendelték a légikikötőben tartózkodók evakuálását – közölte a repülőtér szóvivője.

A riadót egy gazdátlan csomag váltotta ki, amelyre a terminálban bukkantak. A varsói repülőtéren is megszigorították a biztonsági intézkedéseket, miután a brit rendőrség bejelentette, hogy meghiúsított több készülő merényletet, amelyek célja Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna.

Csütörtökön a legmagasabb készültségi fokozatot hirdették ki Londonban és Washingtonban, miután utasszállító gépek elleni merényletet hiúsított meg a brit rendőrség. A rendőrség által őrizetbe vett 21 gyanúsított mindegyike pakisztáni vagy dél-ázsiai származású brit állampolgár.


A merénylet célja – Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő – utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna. A terroristák három amerikai légitársaság – a United, az American és a Continental – járatai ellen készültek robbantásos merényletre – közölte két amerikai terrorelhárító illetékes csütörtökön. A meghiúsított merényletekkel kapcsolatban közölték, hogy a terroristák mintegy 10 légi járat egyidejű felrobbantására tettek kísérletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik