Nagyvilág

Gazdátlan csomag Ferihegyen

Egy gazdátlan csomag miatt rövid időre kiürítették a Ferihegyi repülőtér 2B termináljának egy részét. A csomagban nem volt bomba.

Találtak egy gazdátlan csomagot, emiatt kiürítették a terminál egy részét. A csomagot átvizsgálták, de nem volt benne bomba. Ezt követően visszaengedték az utasokat a terminálba. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Garamvölgyi László szerint rutinfeladatról volt szó.

Csütörtökön a legmagasabb szintre emelték Nagy-Britanniában a terrorveszély elleni készültség szintjét, miután a rendőrség bejelentette, hogy meghiúsított több készülő merényletet, amelyek célja – Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő – utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna.

A terroristák három amerikai légitársaság – a United, az American és a Continental – járatai ellen készültek robbantásos merényletre – közölte két amerikai terrorelhárító illetékes csütörtökön. A meghiúsított merényletekkel kapcsolatban közölték, hogy a terroristák mintegy 10 légijárat egyidejű felrobbantására tettek kísérletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik