Nagyvilág

Újabb rakétazápor hullott Észak-Izraelre

Legkevesebb 11 ember meghalt a libanoni síita Hezbollah észak-izraeli városok ellen vasárnap végrehajtott rakétatámadásaiban.

Ezzel egy időben a libanoni kormány elutasította az ellenségeskedések beszüntetésére felszólító francia-amerikai ENSZ biztonsági tanácsi határozattervezetet, és hétpontos rendezési javaslatának támogatására szólította fel az arab országokat.

Az észak-izraeli városokra zúdult rakétazáporban a 11 halálos áldozaton túl vagy húsz személy megsebesült kórházi és rendőrségi források szerint. Egyes hírek szerint a halottak mind katonák voltak. Ez volt eddig a legtöbb áldozatot követelő észak-izraeli rakétatámadás a harcok július 12-i kirobbanása óta.

Az izraeli hadsereg vasárnap hajnalban megerősítette, hogy elesett egy tartalékos katonája, másik 21 pedig megsebesült a dél-libanoni Aita as-Saab faluban a Hezbollah fegyvereseivel vívott harcban. A katona volt az első tartalékos, aki életét vesztette a libanoni offenzívában. A konfliktusban összesen 47 izraeli katona halt meg.

Izraeli harci gépek számos csapást mértek vasárnap Dél-Libanonra, 6 libanoni katona és 9 polgári személy halálát okozva – közölték libanoni biztonsági források és szemtanúk. Hat civil a dél-libanoni Anszár faluban halt meg, ahol egy izraeli levegő-föld rakéta egy lakóházat döntött romba. A Bejrúttól keletre fekvő Bekaa-völgyben is folytatódtak a főként Bejrútba vezető utakat és hidakat célba vevő légitámadások, s ezek egyikében életét vesztette a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság egyik aktivistája – közölte a Szíria-barát palesztin szervezet egyik szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik