Nagyvilág

Ütközet bontakozott ki Szúrnál

Az eddigi legsúlyosabb légi és tüzérségi csapások érik Dél-Libanont a rendőrség szerint. A háború kezdete óta pedig most hatolt be legmesszebb Izrael területére Hezbollah-rakéta.

A legsúlyosabb légi és tüzérségi csapások érték szombaton Libanon déli részét azóta, hogy július 12-én harcok törtek ki Izrael és a Hezbollah között – közölte a libanoni rendőrség. A rendőrségi tájékoztatás szerint reggel öt óra és dél között az izraeli erők 250 légitámadást hajtottak végre, s 4 ezer tüzérségi lövedéket lőttek ki.


Az izraeli elitalakulatokat helikopter szállította a helyszínre. A katonák, miután kiugráltak a légi járműből, a Hezbollah síita szervezet harcosaival csaptak össze.


Össztűz Dél-Libanonra

Ezt megelőzően egyébként izraeli harci helikopterek heves géppuskatűz alá vették a tengerparti várost. Előtte pedig még az izraeli légierő is bombázta a város környékét. A helyiek között pánikot keltett a heves izraeli támadás. Egyikük szerint igazi ütközet bontakozott ki Szúrnál.


Izrael harmadik legnagyobb városa, Haifa északi peremvárosait érte el a libanoni síita Hezbollah több rakétája szombat hajnalban, öt személy sérülését okozva – közölték kórházi források. “Több rakéta csapódott be Kirjat-Jamban és Kirjat-Bialikban” – mondta a hadsereg szóvivője Tel-Avivban. A rendőrség közlése szerint tíz rakéta érte a nagyváros külterületeit, megrongálva gépkocsikat és épületeket.


Lemesszebb jutottak a síita rakéták

Péntek este az eddigi legmesszebbre hatolt be izraeli területre egy Hezbollah-rakéta azt követően, hogy Izrael július 12-én megtámadta Libanont – jelentette az Iszlám Ellenállás, a dél-libanoni síita szervezet katonai szárnya közleményében.

A dokumentum szerint a rakétacsapás válasz volt az aznapi izraeli légitámadásra, amely 26 személy életét oltotta ki a közel-keleti arab országban. A pénteken kilőtt rakéta az izraeli-libanoni határtól 75 kilométerre lévő Hadera városánál csapódott be, de áldozatokat nem követelt. A város egyébként 40 kilométerre északra fekszik Tel-Avivtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik