Külföld

Magyar pecásokra csaptak le Olaszországban

admin
admin

2006. 07. 31. 20:28

Illegális kereskedelem és állatkínzás címén letartóztatták egy magyar horgászcsoport vezetőjét az olasz pénzügyőrök.

Illegális harcsakereskedelem, állatkínzás és más hasonló vádakkal letartóztatták egy magyar horgászcsoport vezetőjét az olasz pénzügyőrök – közölte az olasz Libertá című lap internetes kiadása.

A lap szerint az olasz pénzügyőrség piacenzai egysége, amelynek figyelmét egy évvel ezelőtt is felhívták a helyi horgászok a Po folyóban harcsázó magyarokra, “tetten érte” Mantovanóban a magyar állampolgárt, több magyarországi halgazdaság és -üzlet tulajdonosát, amint éppen kifizette a szolgálatába szegődött pecásokat, hét másik magyart.

A magyar férfit bűnszövetkezetben elkövetet kereskedelmi csalással, nem megfelelő minőségű élelmiszerek árusításával, a közegészség veszélyeztetésével, továbbá állatkínzással vádolják. Rajta kívül további hét magyar ellen tettek feljelentést az oalsz hatóságok.

A Po harcsáinak és magyar pecásainak ügye még egy évvel ezelőtt pattant ki, miután a Gruppo Siluro Italia sporthorgász szövetség felhívta a harcsázó magyarokra a piacenzai pénzügyőrök figyelmét.

Csaknem egy évvel később egy újabb feljelentés ismét ráirányította a figyelmet a magyarokra, és egy megfigyelési akciót követően az olasz pénzügyőrök felfedezték a Rovigo közelében lévő papozzei tábort, ahol az eladásra szánt halat összegyűjtötték és feldarabolták.

Július 10-én a mantovai pénzügyőrség tagjai lefilmezték a magyarokat a táborban, de a tetten érés érdekében megvárták a “fizetésnapot”.

Az akció során az olasz pénzügyőrök fél tonna fagyasztott harcsafilét és különböző horgászfelszereléseket foglaltak le. A környéken a hatóságok valóságos feldolgozó-hálózatot fedeztek fel: a készterméket egy tágas fagyasztó kamrában tárolták, amelyet egy lakókocsi belsejében rejtettek el. A halászok acélszálas hálókat is bevetettek, és így a fennakadt harcsák napokig szenvedhettek a folyóban.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.