Nagyvilág

Göncz: a NATO vezetői elégedettek Magyarországgal

Magyarországnak komoly tekintélye van a NATO vezetése szemében, nagyon pozitívan ítélik meg nemzetközi szerepvállalását - közölte Göncz Kinga külügyminiszter.

A külügyminiszter Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárral, és a politikus hadműveleti ügyekért felelős helyettesével, Adam Kobierackival folytatott megbeszélést Brüsszelben. Göncz Kingának külügyminiszterként ez volt a bemutatkozó látogatása a NATO vezetőinél, és a megbeszéléseken Afganisztántól a katonai szövetség bővítésén át Koszovóig számos kérdéskör terítékre került.

A magyar miniszter utóbb újságíróknak elmondta: a NATO-ban Magyarországra úgy tekintenek, mint egy nagyon megbízható szövetségesre. „Tudják rólunk, hogy nincsenek korlátlan pénzügyi forrásaink, de azt is látják, hogy amit adunk, az komoly hozzájárulás a különböző NATO-akciókhoz” – mondta. Egyben elismerte: e kedvező kép kialakulásában nyilván szerepet játszott, hogy Magyarország nemrégiben úgy döntött: Afganisztánban átveszi egy vidéki újjáépítő csoport (PRT) vezetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik