Nagyvilág

Izrael: a dél-libanoniak meneküljenek északra

Az észak-izraeli területek katonai parancsnoka felszólította vasárnap a dél-libanoni lakosságot, hogy a következő néhány óra alatt meneküljön az arab ország északi részébe, mert újabb izraeli támadás várható.

A felszólítást minden bizonnyal az váltotta ki, hogy a Hezbollah lázadószervezet a reggeli órákban újabb rakétatámadást intézett Észak-Izrael, köztük Haifa ellen. “El akarjuk kerülni, hogy ártatlan áldozatok legyenek, ezért azt tanácsoljuk a dél-libanoni lakosságnak, hogy menjen az ország északi részébe” – mondta Udi Adam vezérőrnagy az AP televíziónak nyilatkozva.

Izrael ezt megelőzően vasárnap délelőtt folyatta légitámadásait Bejrút déli részén: harci gépek legalább hat csapást hajtottak végre a Hezbollah lázadószervezet létesítményei ellen. A szervezet televíziójának adása a csapások miatt körülbelül 6 percre megszakadt, feltehetőleg az al-Manar székházának földig rombolása miatt.

Közben a haifai hatóságok a korábbi bizonytalan nyolc-kilenc helyett nyolcban adták meg a reggeli rakétatámadások halálos áldozatainak számát. Mindannyiukat ugyanaz a rakéta ölte meg, amelyik a vasúti pályaudvar egyik raktárépületét találta el. Az illetők mind a vasúttársaság alkalmazottai voltak – közölte a tűzoltóság egyik tisztségviselője. A sebesültek száma több tucatnyi a városban, amelyben összesen 14 rakéta csapódott be vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik