Nagyvilág

Izraeli óvóhelyen vészelte át a harcokat a magyar tánccsoport

Egy kisvárdai magyar ifjúsági tánccsoport az izraeli-libanoni határon, óvóhelyen, biztonságban vészelte át az ellenségeskedések kiújulását. A csoport a tel-avivi magyar nagykövetség segítségével pénteken már haza is érkezik - közölte az MTI-vel a Külügyminisztérium szóvivője.

Mint Polgár Viktor elmondta, a 10 és 20 év közötti fiatalokból álló tánccsoport négy kísérővel és egy orvossal szerdán érkezett Izraelbe, és egy határ menti izraeli kisvárosban lépett volna fel.

A harcok kirobbanása idején azonban már biztonságban voltak, egy óvóhelyen húzták meg magukat. A tel-avivi magyar nagykövetség azonnal intézkedett hazaszállításukról. A táncosok autóbuszon utaztak Tel-Avivba, onnan pedig péntek reggel indultak haza. A szóvivő közlése szerint Malév, illetve El-Al gépen érkeznek Ferihegyre.

A Kelet-Magyarország című lap pénteki számában megjelent információ szerint a kisvárdai Mistral mazsorett csoport 24 tagjáról van szó. Kovács Bertalan, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap tudósítója a helyszínről számolt be arról, hogy a tánccsoport a jövő héten kezdődő táncfesztiválra utazott Izraelbe.

Az MTI értesülése szerint a csoport tagjai pénteken reggel érkeznek Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik