Nagyvilág

Tűzszünetre szólít fel a palesztin miniszterelnök

A Gázai övezetben folyó katonai akciók leállítására szólította fel a palesztin fegyveres csoportokat és Izraelt Iszmáil Haníje palesztin miniszterelnök a 11 napja folyó heves harcok után, amelyek csaknem 40 palesztin halálos áldozatot követeltek.

A gázai miniszterelnöki hivatal által kiadott közleményben Haníje hangsúlyozta: “ahhoz, hogy túljussunk a mostani válságon, a feleknek az összes katonai akció kölcsönös leállítása alapján helyre kell állítaniuk a nyugalmat”. Haníje néhány órával azután tette közzé felhívását, hogy az izraeli erők kivonultak a Gázai övezet északi részén elfoglalt területek többségéről.

A tizenegy napja megkezdett offenzíva meghirdetett célja egy palesztin fegyveresek által elrabolt izraeli katona kiszabadítása és annak megakadályozása, hogy a térségből rakétákat lőhessenek ki izraeli területre.

A Gázai övezet déli részén, a használaton kívüli rafahi nemzetközi repülőtéren, valamint a Gázavárostól keletre fekvő Karni kereskedelmi átkelő közelében az izraeli csapatok folytatják hadműveleteiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik