Nagyvilág

A neten fogott terroristákat az FBI

Az FBI ügynökei az elmúlt hónapokban a világháló csevegőfórumait pásztázva szereztek tudomást arról a tervről, hogy szélsőségesek egy alagútrobbantással készülnek csapást mérni New York pénzügyi központjára.

Amerikai kérésre a libanoni hatóságok őrizetbe vették a merénylet egyik kitervelőjét, Amiri el-Andaluszit. Bejrútban megerősítették az őrizetbe vétel hírét, más források azt is tudni vélték, hogy a férfi egy olyan csoport tagja, amely kapcsolódik az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezethez.

A The Daily News című amerikai lap szerint az összeesküvők a Manhattant New Jerseyvel összekötő, a Hudson folyó alatt húzódó alagutat akarták felrobbantani, azt remélve, hogy az azt követő áradás elmossa New York pénzügyi központját. Az újság szerint a keletkező ár hasonló lett volna ahhoz, amely a Katrina hurrikán nyomán elmosta New Orleanst.

A The Daily News azonban arról is beszámolt, hogy a terv kiötlői aligha érték volna el céljukat, mert a város pénzügyi negyede, a Wall Street magasabban fekszik a Hudson folyó vízszintjénél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik