Nagyvilág

Újabb katolikus papot késeltek meg Törökországban

Újabb katolikus papot támadtak meg Törökországban, ahol az elmúlt hónapokban ez már a harmadik hasonló erőszakos bűncselekmény - jelentette az Anatolia török hivatalos hírügynökség.

A fekete-tengeri Samsun kikötőjében egy késsel felfegyverkezett támadó sebesítette meg Pierre Brunissen atyát, aki a csípőjébe kapott döfést. A sebesült papot kórházba szállították. Egyelőre nem ismeretes, sikerült-e elfogni a késes támadót. Május közepén kezdődött meg a törökországi Trabzonban annak a kamaszfiúnak a nagy vihart kavart bűnpere, aki február elején lelőtt az ugyancsak Fekete-tenger parti városban egy katolikus papot.

A tettes február 5-én végzett Trabzonban a 60 éves Andrea Santoro tiszteletessel. Az olasz papot imája közben érte a gyilkos támadás.

Akkoriban tetőztek az iszlám világában az európai lapokban közölt Mohamed-karikatúrák elleni tiltakozások. A török kormány is bírálta a muzulmánok prófétájáról készült karikatúrák közlését, de elítélte egyúttal a katolikus pap elleni gyilkos merényletet is. A tettes példás megbüntetését ígérte akkor, és nyugalomra intette az ország lakosságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik