Nagyvilág

Az izraeli hadsereg behatolt a Gázai övezet déli részére

Az izraeli hadsereg jelentős erőkkel behatolt a Gázai övezet déli részére, miután palesztin fegyveresek, ebből a körzetből kiindulva, támadást intéztek az izraeli hadsereg egyik határ melletti állása ellen.

Az izraeli katonai rádió szerint ez az izraeli fegyveres erők legjelentősebb szárazföldi művelete a Gázai övezetben, amióta Izrael kivonult erről a területről. Páncélozott járművek is részt vesznek az akcióban. Az izraeli hadsereg felszólította egyúttal a palesztin biztonsági szolgálatok tagjait, hogy ürítsék ki a Gázai övezet és Egyiptom közötti határ teljes határsávját.
A hadsereg egy szóvivője szerint a katonák meg akarják keresni annak az alagútnak a bejáratát, amelyiken keresztül hét palesztin fegyveres átjutott izraeli területre.
Újabb jelentések szerint két (korábbi jelentések szerint három) palesztin fegyveres vesztette életét abban a vasárnap hajnali csatározásban, amely az izraeli őrhely ellen indított palesztin támadás nyomán alakult ki. Egy izraeli katonai szóvivő közölte, hogy hat izraeli katonát ért találat az összecsapásban, de nem pontosította, hogy van-e halálos áldozata a tűzpárbajnak az izraeli oldalon. Korábbi jelentések két halottról és egy eltüntről tudósítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik