Nagyvilág

Palesztinok rakétákat lőttek ki Dél-Izraelre

Tíz rakétát lőttek ki palesztin szélsőségesek vasárnap napfelkelte után a Gázai övezetből dél-izraeli területre, a támadásban egy izraeli súlyosan megsebesült - közölte az izraeli hadsereg és a mentők.

Az akcióért, amelyben a rakéták kis híján eltalálták Szderót település egyik iskolai épületét, a Hamasz palesztin iszlámista szervezet egyik szárnya vállalta a felelősséget. A sebesültet kórházba szállították. Az intézmény szóvivője szerint, sérülései súlyosak, élete veszélyben van.

A rendszeresen rakétatámadásoknak kitett 20 ezres dél-izraeli Szderótban vasárnap az iskolák bezárásról döntöttek, mert a támadások megsokszorozódásától tartanak, miután pénteken a Gázai övezet északi részén izraeli őrnaszádok tüzet nyitottak egy partszakaszra, aminek következtében legalább hat palesztin civil, köztük három gyermek és két nő meghalt.


A Hamasz szombatig lényegében betartotta az Izraellel tavaly február óta érvényben lévő egyoldalú tűzszünetet. Akkor a palesztin kormányt vezető mozgalom bejelentette: felújítja az Izrael elleni támadásokat a pénteki izraeli akció miatt.


A Hamasz birtokában lévő rakéták megfigyelők szerint sokkal pontosabbak, mint azok, amelyeket a Gázai övezet szeptemberben befejeződött izraeli kiürítése óta gyakorlatilag naponta kilőnek a zsidó államra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik