Nagyvilág

Megölték a zimonyi klán egyik tagját

Megölték Belgrádban a zimonyi klánként ismert szerbiai alvilági csoport egyik szökésben lévő tagját. Zoran Povic holttestét a szerb belügyminisztérium épületénél találták meg szombat hajnalban.

Povic holttestét vélhetően gépkocsiból dobták az útra, fél órával később találtak a főváros Újbelgrád negyedében egy felgyújtott autót, amelyet vélhetően e gyilkosok használtak.

Az első híradásokban a belgrádi média arról számolt be, hogy Zoran Vukojevicet ölték meg, aki a zimonyi klán egykori tagjaként védett tanú a Zoran Djindjic néhai miniszterelnök feltételezett gyilkosai elleni bírósági eljárásban. A Beta hírügynökség szerint a félreértést állítólag az okozta, hogy Povic zsebében Vukojevic nevére kiállított dokumentumokat találtak.

Povic neve nem szerepel a Djindjic-merénylet vádlottainak listáján, viszont megtalálható a zimonyi klán 34 tagja között, akiket 16 gyilkossággal, négy emberrablással, egy útépítő vállalat és a Szerbiai Demokrata Párt székháza ellen elkövetett robbantásos támadással, drogkereskedelemmel és számos más – összesen több mint kétszáz – bűntény elkövetésével vádolnak. A vádlottak közül eddig kilencen szökésben voltak. A per első rendű vádlottja Milorad Ulemek Legija egykori titkosszolgálati ezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik