Nagyvilág

Vaklárma volt az amerikai kongresszusi lövöldözés

Vaklármának bizonyult a rendőrség riasztása az amerikai képviselőház irodáinak otthont adó Rayburn-házból, a több mint öt óráig tartó kutatás után sem találták nyomát az állítólagos lövöldözésnek, így ismét megnyitották az épületet - közölte a washingtoni rendőrség.

A capitoliumi rendőrség pénteken azután zárta le az épületet, hogy olyan bejelentést kapott, miszerint lövések dördültek el a Rayburn-ház garázsszintjén, és a feltételezett helyszínen lőporszagot lehetett érezni. A helyszínen azonban sem gyanúsítottat nem találtak, sem pedig arra utaló jeleket, hogy valóban lőfegyvert használt volna valaki.

A kongresszus szomszédságában, az Independence sugárút túloldalán lévő Rayburn-házat lezárták, senki sem léphetett ki vagy be. A rendőrség lezárta a környéket is. Négy mentőutó is a helyszínre érkezett és leparkolt az Independence sugárúton.

A hírtelevíziók egyenes adásban közvetítették a kongresszus épületének és környékének légi felvételét, elemezték – jobb híján – a Rayburn-ház zegzugosságát, a belépés módját, vagy szólaltattak meg kíváncsiskodókat, vagy mobiltelefonon az épületben lévő személyeket, de konkrét értesülések nem hangzottak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik