Nagyvilág

Negyvennégy bányász rekedt a föld alatt Kínában

Negyvennégy bányász rekedt a föld alatt egy kínai szénbányában történt áradás következtében az ország északi részén fekvő Sanhszi (Shanxi) tartományban - jelentette az Új Kína hírügynökség.

A víz még csütörtökön tört be a bányába, de annak vezetői nem tettek jelentést a katasztrófa valódi méreteiről. Mindössze arról számoltak be, hogy öt bányász rekedt a föld alatt – tudósított a hírügynökség, hozzátéve, hogy a felelősök eltitkolták a tényleges helyzetet. Az áradás idején a szénbányában 145 bányász dolgozott, közülük 101-nek sikerült a felszínre menekülnie.

Egy 200 fős mentőosztag folytatja a kutatást az eltűnt bányászok után, egyelőre nem tudni, hogy közülük hányan lehetnek életben. Az Új Kína beszámolt arról is, hogy a bánya vezetői közül kilencet őrizetbe vettek, a szénbánya legfőbb vezetője azonban elmenekült. A világon az elmúlt években Kínában történt a legtöbb bányaszerencsétlenség. A különböző bányatüzek, robbanások és áradások évente átlagban mintegy 6000 halálos áldozatot követeltek az ázsiai országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik