Nagyvilág

Legkevesebb 19 halott Bagdadban

Legkevesebb 19 személy vesztette életét szombat reggel Bagdadban a Szádrváros negyedben egy pokolgépes merénylet következtében – közölték iraki belügyminisztériumi források. A támadás nagy valószínűséggel a városrészben dolgozó munkások ellen irányult.

A sebesültek eddig ismert száma már 58-ra emelkedett. A mentők rohammunkában szállítják el a sérülteket. A munkások éppen reggelijüket fogyasztották, amikor a feltehetően az utcán elhelyezett robbanószerkezet működésbe lépett. Emellett a napfelkelte után sokan összegyűltek már a merénylet helyszínén, hogy alkalmi munka szerzése reményében sorban álljanak. A merénylők ezt látva hajtották végre a robbantást.

Szádrvárost többségében síiták lakják. Az első beszámolók szerint a detonáció kivitelezésének módja a kisebbségben lévő szunniták Abu Musza az-Zarkavi terrorista vezér irányította iszlamista csoportjainak a módszereire vall. A merényletet néhány órával azelőtt hajtották végre, hogy az új iraki nemzeti egységkormányt a parlamentben hivatalába iktatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik