Nagyvilág

Szabadlábon az egyik madridi robbantó

Feltételesen szabadlábra helyezték a marokkói Szaid el-Harrakot, a 2004. március 11-i madridi vonatrobbantások 29 vádlottjának egyikét szerdán Madridban - közölték igazságügyi illetékesek.

Harrak két évet töltött előzetes őrizetben. A spanyol jogszabályok értelmében két évig lehet a gyanúsítottakat előzetes őrizetben tartani, amit legfeljebb két évvel lehet meghosszabbítani. Harraknak naponta kétszer kell jelentkeznie a lakóhelyéhez legközelebb eső rendőrkapitányságon vagy bíróságon, útlevelét bevonták, és nem hagyhatja el Madrid körzetét. A vádlottat rendőri megfigyelés alá helyezték.

Juan Del Olmo bíró április 11-én ismertette a vádiratot a 2004. március 11-i merényletek ügyében, amelyekben 191 ember halt meg és 1900-an sebesültek meg.

A 29 vádlott között hat férfit – a spanyol José Emilio Suarez Trashorrast, a marokkói Dzsamal Zugamot Agdelmadzsid Busart, Haszan el-Haszkit és Juszef Belhadzsot, valamint az egyiptomi Rabei Uszman Szájed Ahmedot – közvetlenül felelősnek tartják a merényletek elkövetéséért és egyenként akár több mint 30 ezer évi börtönbüntetés is kiszabható rájuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik