Nagyvilág

Szaúdi segítség a Palesztin Hatóságnak

Szaúd-Arábia 92,4 millió dollárt ajánlott fel kedden a Palesztin Hatóság segélyezésére - közölte a sivatagi királyságban tartózkodó Mahmud az-Zahar palesztin külügyminiszter egyik közeli munkatársa.

A palesztin diplomácia vezetője hétfőn érkezett Rijádba, ahol fogadta őt szaúdi kollégája, Szaúd al-Fejszál herceg. Az új palesztin kormánytól, amely a januárban megtartott parlamenti választások eredményeként a Hamasz kezébe került, az Egyesült Államok és az Európai Unió megvonta pénzügyi támogatását, mindaddig, amíg a radikális palesztin szervezet egyebek között el nem ismeri Izrael állam létét.

Szaúd al-Fejszál közölte vendégével: Rijád a márciusban Kartúmban megrendezett arab csúcsértekezlet döntéséhez igazodva fizeti ki a több mint 90 millió dolláros összeget a palesztinoknak.

A múlt hónapban Szaúd-Arábia 20 millió dollár gyorssegélyt utalt ki a Palesztin Hatóságnak, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök kérésének eleget téve hozzájáruljon a palesztin állami hivatalnokok bérének a kifizetéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik