Nagyvilág

Izrael: elengedték az őrizetbe vett Hamasz-minisztert

Az izraeli rendőrség letartóztatta, majd több óra után szabadon engedte a Hamasz által alakított palesztin kormány egyik miniszterét – közölték a párt illetékesei.

Háled Abu Arafát, a jeruzsálemi ügyek miniszterét testőrével együtt vették őrizetbe a Jeruzsálem melletti s részben a városhoz tartozó külváros, Izzaríja felé menet, ahol meg akarta nyitni irodáját. A Hamasz-nyilatkozat szerint az izraeli rohamrendőrség dzsipjei láthatóan már várták Arafát, s feltartóztatták gépkocsiját.


Az izraeli rendőrség megerősítette a hírt. Arafa őrizetbe vételét azzal indokolták, hogy a miniszter izraeli személyi igazolvánnyal akart belépni palesztin zónába, ami külön engedély nélkül tilos. Pár óra elteltével szabadon engedték a politikust.


A 45 éves Abu Arafa maga is kelet-jeruzsálemi lakos, ezért izraeli személyi igazolványt kell magánál tartania. Hamasz-aktivistaként korábban már többször őrizetbe vették az izraeli hatóságok.


Egy palesztin szóvivő azzal vádolta meg Izraelt, hogy meg akarja akadályozni az új kormány működését. “A kabinet egyik tagjának letartóztatása azt bizonyítja, hogy hamisak az izraeli békeszólamok” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik