Nagyvilág

Kínai meghívást kapott a palesztin külügyminiszter

Több ország közölte: őrizkedik attól, hogy kapcsolatot tartson a múlt héten beiktatott Hamasz-kormánnyal, mert a radikális mozgalom nem hajlandó elismerni Izraelt és lemondani az erőszakról.

Ennek ellenére Mahmúd Zahar már több arab országtól kapott meghívást, köztük Egyiptomtól, amelyet a jövő héten keres fel. A kínai látogatás lesz a palesztin diplomácia vezetőjének első útja egy nem arab államba. A palesztin politikus jövő hónap végén esedékes pekingi útjáról azt követően számolt be, hogy Gázában tárgyalt Jang Vej-kuóval (Yang Weiguo), a palesztin területeken Kínát képviselő diplomatával.

Mark Regev, az izraeli külügyminisztérium szóvivője kedden kijelentette: bárki, aki elismeri a Hamasz vezette palesztin kormányt anélkül, hogy a radikális mozgalom magáévá tenné a nemzetközi mozgalomnak Izrael elismerését tartalmazó követelését, maga is hozzájárul a radikális eszmékhez. Hozzátette: amennyiben a Hamaszt anélkül ismerik el, hogy módosítaná álláspontját, nincs remény radikalizmusának mérséklésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik