Nagyvilág

Lemondott Bush kabinetfőnöke

Lemondott Andrew Card kabinetfőnök, aki George W. Bush első elnöki beiktatása óta, tehát több mint öt éve töltötte be ezt a posztot. A Fehér Ház új személyzeti főnöke Joshua Bolten lett.

Az 58 éves Cardot, aki Ronald Reagan adminisztrációjában is dolgozott, rendkívül befolyásos embernek tartották, és távozását nem esetleges személyes kudarcával hozzák összefüggésbe, hanem azzal, hogy maguk a republikánus politikusok is személycseréket, az apparátus frissítését javasolják már jó ideje Bush elnöknek. Az elnök azonban híres arról, hogy rendkívül lojális a munkatársaival, illetve nagy becsben tartja a hozzá lojális munkatársakat, és mindeddig ezért vonakodott is a személycseréktől – írja a Rádio.hu

Andy Card, a Fehér Ház apparátusának vezetője tájékoztatta 2001. szeptember 11-én George W. Bush amerikai elnököt a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni replőgépes merényletekről, miközben az államfő a Florida állambeli Sarasotában levő általános iskolában tett látogatást.

Valószínűleg Bush népszerűségének az utóbbi időben történt drámai csökkenése is közrejátszott abban, hogy az elnök végül a személycsere mellett döntött. Card utódja, az 50 éves – egy rockcsapatban gitározó – Joshua Bolten eddig a Fehér Ház költségvetési igazgatója volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik