Nagyvilág

Berettával és bombával állt Chirac és Merkel mellett

Egy belga újságírónak - táskájában egy Beretta típusú pisztollyal, majd egy kisebb pokolgéppel - sikerült Jacques Chirac francia elnök és Angela Merkel német kancellár közelébe jutnia abban a szállodában, ahol a két politikus megszállt.

Belga lapok szerint a múlt heti brüsszeli EU-csúcs idején a flamand VTM tévécsatorna egyik újságírónője, Katleen Peeraer minden gond nélkül bejutott abba a szállodába, ahol a két politikus megszállt – a táskájában egy Beretta típusú pisztollyal. Kivett egy szobát, és később egy kollégája bevitt neki egy tölténytárat is a pisztolyhoz. Másnap az újságíró egy kis pokolgéppel ment be a szállóba, és többször is sikerült közel kerülnie Chirachoz, illetve Merkelhez, retiküljében a fegyverekkel.

A csúcs helyszínén, a brüsszeli EU-negyedben lévő Justus Lipsius épületben egyébként komolyabban veszik a biztonsági intézkedéseket, mint – a jelek szerint – egyes szállodákban: az ilyen találkozók idejére az egész környéket útakadályokkal zárják le, és ezeknél rendőrök ellenőrzik, hogy a belépni akarók rendelkeznek-e a szükséges engedélyekkel. Az épület bejáratánál pedig az újságíróknak fémdetektoros kapun kell átmenniük, amely elvileg kizárja, hogy fegyvert vihessenek be a csúcstalálkozó helyszínére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik