Nagyvilág

Ján Slota magyar kémsereggel riogatott Szlovákiában

A magyarellenességéről híres Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, Ján Slota szerint a magyar titkosszolgálatok kétszáz embere tevékenykedik jelenleg Szlovákiában.

A magyarellenes indulatairól elhíresült parlamenten kívüli párt vezetője, Zsolna (Zilina) polgármestere csütörtök este az egyik szlovák kereskedelmi televízió vitaműsorában, szenvedélyes magyarellenességét ezúttal sem titkolva sorakoztatta fel a Szlovákia területi egységének megóvását, az örökös magyar veszély elhárítását szolgáló gondolatait.

A hajdan parlamenti pozícióból örökké magyarellenes hangulatokat keltő Slota már hetek óta kampányol és hirdeti: nem csak parlamenti, hanem kormányzati pozícióra is pályázik. A napokban kijelentette: az új szlovák kormány belügyminisztere lesz, hogy rendet tegyen az országban, ahol szerinte a Magyar Koalíció Pártja (MKP) tűrhetetlen dolgokat művel. Hozzátette: “Persze, legszívesebben miniszterelnök lennék.”

Slota, a csütörtök esti műsorban bejelentette: pártja választási listáján a fiát is indítja, de indul az SNS színeiben egy “nagy orosz egyszersmind nagy szlovák hazafi”, bizonyos Szergej Cselemendik is, aki “mindenképpen nagyobb szlovák, mint Bugár Béla”, az MKP elnöke.

Slota nem először beszélt az állítólag Szlovákiában bevetett magyar titkosügynökök kártékony tevékenységéről, de mint mondta, aki többet akar tudni róluk, az “kérdezze meg a szlovák titkosszolgálatot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik