Nagyvilág

Halálos áldozatok Ciszjordániában

Palesztin fegyveresek tűzpárbajban lelőttek csütörtökön egy izraeli katonát a ciszjordániai Dzsenínben. Izraeli határőrök pedig egy palesztin fiatalt Ramalláh körzetében.

Palesztin fegyveresek tűzpárbajban lelőttek csütörtökön egy izraeli katonát a ciszjordániai Dzsenínben. A katonák azért érkeztek a ciszjordániai városba, hogy őrizetbe vegyenek ott négy körözött palesztint. A palesztin fegyveresek közül ketten az Iszlám Dzsihád, ketten pedig az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szélsőséges szervezethez tartoznak. Heves tűzpárbaj alakult ki a katonák és a körözött személyek között. Az egy órán át tartó csatározás végén a körözött palesztinok megadták magukat.

Izraeli határőrök lelőttek egy palesztin fiatalt Ciszjordániában. A 19 éves fiatalembert Rámalláh térségében, a vitatott izraeli biztonsági kerítés közelében érte a halálos lövés. Az izraeli hadsereg szóvivője úgy írta le az eset előzményét, hogy ismeretlenek három benzinespalackot dobtak egy határőrosztagra. A katonák e támadásra válaszolva nyitottak tüzet, és okozták a palesztin fiatal halálát.

Palesztin fegyveresek megsebeztek csütörtökön két izraelit a ciszjordániai Náblusz térségében. A palesztin támadók tüzet nyitottak egy izraeli gépkocsira egy zsidó telep közelében. Az egyik benn ülőt az arcán találta el egy lövedék, a másik könnyebb sérülést szenvedett – közölte az izraeli hadsereg rádiója. Eddig senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik