Nagyvilág

Milosevics felesége az elfogatóparancs visszavonását kérte

A hatalommal való visszaéléssel és ingatlanüzérkedéssel vádolt Mirjana Markovics, Slobodan Milosevics felesége az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancs visszavonását kérte egy belgrádi bíróságtól.

Markovics ellen azután adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot az Interpolon keresztül, hogy nem jelent meg a belgrádi bíróságon folyó peres eljáráson. A rendőrség szeretné meghallgatni Ivan Strambolic, Slobodan Milosevics hajdani politikai mentora meggyilkolása ügyében is, amely mögött ugyancsak a Milosevics családot gyanítják. Mirjana Markovics 2003 februárja óta ismeretlen helyen tartózkodik. Az elmúlt években a moszkvai és a belgrádi sajtóban is felröppentek olyan hírek, hogy fiával, Markóval együtt Moszkva mellett, az orosz „előkelőségeknek” fenntartott Barviha nyaralóhelyen él, ott van dácsájuk. Slobodan Milosevics bátyja, Borislav Milosevics, Jugoszlávia volt moszkvai nagykövete szintén az orosz fővárosban él üzletemberként.

Az érintett bíróság szóvivője megerősítette, hogy Mirjana (Mira) Markovics jogi képviselője útján a férje halálából adódó megváltozott körülményekre hivatkozva kérelmezte az elfogatóparancs hatályon kívül helyezését. „A törvény értelmében háromfős bírói tanács fogja megvizsgálni a beadványt. Nincs határidő a válaszadásra, a törvény ugyanakkor megköveteli, hogy az ügyész kifejtse véleményét” – tette hozzá Ivana Ramic szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik