Nagyvilág

Megvan az angliai zsákmány egy része

A brit kriminalisztika történetének eddigi legnagyobb értékű készpénzrablásának ügyében nyomozó rendőrök csütörtökig 19,7 millió fontot (körülbelül 7,3 milliárd forintot) találtak meg az 53 millió fontos (20 milliárd forintos) zsákmányból.

A rendőrség közleménye szerint a kenti nyomozók legutóbb vasárnap bukkantak rá egy halom pénzre, 8,6 millió fontra egy garázsban, a rablás színhelyétől alig három kilométerre fekvő Southborough városban. Az akciófilmeket idéző Kent grófságbeli rablás tettesei összesen 53 millió 116 ezer 960 fontot zsákmányoltak a Securitas értékőrző és -szállító cég Tonbridge kisvárosban lévő lerakatából február 21-én.

A pénzt több biztosnak vélt helyen rejtették el a banda tagjai Anglia délkeleti térségében, a rendőrök többek között egy szállodai parkolóban hagyott fehér kisteherautóban bukkantak a zsákmány egy részére, csaknem 10 millió fontra pedig egy ipartelepen akadtak rá London délkeleti részén.

A brit rendőrség mostanáig tizenhét embert vett őrizetbe a rablással összefüggésben, és öt személyt gyanúsított meg a rajtaütésben való részvétellel, köztük a feltételezett bandavezért, John Fowlar autókereskedőt. A 60 éves milliomost bűnszövetkezéssel és azzal vádolják, hogy túszul ejtette a lerakat igazgatóját, feleségét és 9 éves fiát. Három bűntársát rablással, egy női cinkosát pedig rejtegetéssel gyanúsítják.

A rendőrség további gyanúsítottaknak is nyomában van, néhányuk után külföldön vizsgálódnak. A kenti az egyik legnagyobb rablás, amelyet valaha feljegyeztek a világon, jóval megelőzi a Glasgow-London postavonat ellen 1963-ban végrehajtott támadást, ahol a tettesek markát mostani árfolyamon átszámítva 58 millió eurónak (hozzávetőlegesen 14,8 milliárd forintnak) megfelelő összeg ütötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik