Külföld

Százmilliós pályázat artmozik fejlesztésére

admin
admin

2006. 03. 07. 17:55

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) 100 millió forint értékben pályázatot írt ki a hazai artmozi hálózat fejlesztésére, korszerűsítésére - közölte a szaktárca.

Az NKÖM közleménye szerint az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás felső határa pályázatonként 20 millió forint. A pályázaton azok az önkormányzatok vehetnek részt, amelyek a fejleszteni kívánt mozi vagy a mozit tulajdonló gazdasági társaság többségi tulajdonosai, illetve amelyek vállalják, hogy a más tulajdonában lévő mozi működéséhez a pályázat megvalósulását követő három évben folyamatosan biztosítják az éves működési, üzemeltetési költségek legalább 15 százalékát.

Támogatást lehet igényelni például filmszínház akadálymentesítésére, a moziterem műszaki és kényelmi feltételeinek fejlesztésére, a számítógépes jegykiadó rendszer internetes kapcsolatának kialakítására, a mozi belsőépítészeti átalakítására és többletszolgáltatások bevezetésére – áll a közleményben. A pályázat leadási határideje: 2006. április 28.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.