Külföld

Mladic feladását fontolgatja

admin
admin

2006. 02. 23. 22:38

Ratko Mladic beteg, a háborús bűntettek vádjával körözött volt boszniai szerb hadseregparancsnok bizalmasaival tanácskozik arról, hogy feladja magát - jelentette ki a holland külügyminiszter.

Bernard Rudolf Bot erről a holland parlamentben számolt be, megosztva a hétfői belgrádi látogatásán szerzett értesüléseit a képviselőkkel. A holland sajtó először úgy tolmácsolta a miniszter szavait, mintha Mladic a szerb hatóságokkal tárgyalna a megadásról -írja a BBC. A politikus szóvivője ezt azonban később cáfolta, kiemelve, hogy a külügyminiszter információi szerint Mladic saját embereivel tanácskozik, nem pedig a szerb kormánnyal tárgyal a feladásról.

Botnak belgrádi tárgyalópartnerei elmondták azt is, hogy a volt tábornok beteg, s a szerb hatóságok nem ismerik tartózkodási helyét – tette hozzá a szóvivő.

Mladicot a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnökben ítélkező hágai Nemzetközi Törvényszék háborús és emberiesség elleni bűntettekkel, valamint népirtással vádolja. A hivatalos belgrádi cáfolatok ellenére a szerb sajtó napok óta arról cikkezik, hogy az 1995-ös vádemelés óta bujkáló tábornokot már elfogták, illetve a megadásról tárgyalnak vele a szerb hatóságok.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.