Nagyvilág

Ideggázgyanú az amerikai szenátusban

Ideggáz jelenlétének gyanúja miatt szerda este Washingtonban három órára kiürítették az amerikai törvényhozás felsőházának, a szenátusnak az irodaházát, a riasztás azonban vaklármának bizonyult.

Mint Kimberly Schneider, a törvényhozás rendőrségének szóvivője sajtóértekezletén elmondta, az épület kiürítését azt követően rendelték el, hogy a Russel irodaház padlásterében egy érzékelő berendezés ideggáz jelenlétét mutatta ki. Óvintézkedésként az épületben tartózkodó mintegy kétszáz alkalmazottat és nyolc szenátort azonnal az építmény biztonságos helynek ítélt garázsába küldték. Egyikükön sem észlelték mérgezés tüneteit.

A riasztott mentőalakulatok megkezdték az épület átvizsgálását, a levegőminták elemzéséből azonban kiderült, hogy a riasztás vaklármának bizonyult. A riadó ideje alatt a mentőalakulatok fertőtlenítő sátrakat húztak fel az irodaház mellett, John McCain szenátor szóvivője azonban a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva ezt rutineljárásnak nevezte.

A Russel irodaház néhány tucat méterre fekszik a törvényhozás épületétől, a Capitoliumtól. A demokrata párti szenátorok közül ebben az épületben van irodája John Kerrynek, Ted Kennedynek és Hillary Clintonnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik