Nagyvilág

Újabb véres merényletek Irakban

Vasárnapra virradóan tizenheten vesztették életüket az iraki merényletekben és az amerikai erők egyik akciójában.

A fővárostól délre fekvő el-Iszkanderíjában tizenegy embert ölt meg egy pokolgép robbanása. A detonációt egy édességbolt bejárata elé helyezett robbanószerkezet okozta. A merényletnek öt sebesültje van. Az északi Kirkukban egy ellenőrzőpontnál amerikai katonák lelőttek három iraki rendőregyenruhába öltözött fegyverest egy autóban, akikről feltételezték, hogy csupán rendőrnek álcázott felkelők. A gépkocsi negyedik utasát elfogták, sem nála, sem a halottaknál nem találtak rendőrségi iratokat.

Az amerikai erők közleménye szerint két amerikai katona vesztette életét szombat éjjel Bagdadban, illetve Bagdad mellett egy-egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanásában.

Vasárnap reggel a Bagdadtól északkeletre fekvő Baakúbában fegyveresek megtámadták a helyi börtön közelében lévő rendőrőrsöt, egy rendőrt megöltek, egy másikat és egy civilt pedig megsebesítettek – közölte a helyi rendőrség.

Ismeretlenek a városi rendőr-főparancsnokságra is kilőttek aknagránátokat, de a lövedékekcélt tévesztettek, és egy közeli lakókörzetre hullottak, két civilt és két rendőrt sebesítve meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik