Nagyvilág

Újabb áldozata van a montenegrói katasztrófának

Meghalt szerdára virradóra egy tízéves kisfiú, aki a hétfő este történt montenegrói vonatbaleset során szenvedett életveszélyes sérüléseket. Az országban háromnapos gyászt rendeltek el.

A podgoricai kórház szerint ezzel 44-re emelkedett a hétfő este történt tragédia halálos áldozatainak száma. A montenegrói egészségügyi miniszter ezzel szemben már kedd este, vagyis a kisfiú halála előtt azt mondta, hogy a balesetben 44-en haltak meg és 198 megsérültek. Nem világos, hogy miért van különbség a kórház és a miniszter által közölt adatok között.

A Bijelo Polje és Bar között közlekedő személyvonat a Podgoricától 15 kilométerre északkeletre fekvő Bioce falunál siklott ki hétfő este, és négy, utasokkal teli kocsija a Moraca folyó 30 méter mély kanyonjába zuhant.

A podgoricai önkormányzat közzétette a 43 halálos áldozat névsorát, amelyből azt látni, hogy az áldozatok mind montenegrói lakosok voltak: a legtöbben – 24-en – Bijalo Poljéból valók, 18-an pedig podgoricaiak.

A belgrádi média szerint Zoran Radovic podgoricai vizsgálóbíró megerősítette: a balesetet valószínűleg az okozta, hogy felmondta a szolgálatot a szerelvény fékrendszere. Radovic szerint “minden tény erre enged következtetni, de a nyomozásnak kell fényt derítenie a tragédia okaira”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik