Nagyvilág

Saron orvosai eltitkolták az első agyvérzés súlyosságát?

Ariel Saron izraeli kormányfő állapota sokkal súlyosabb volt az első, decemberi agyvérzés után, mint ahogyan azt az orvosok nyilvánosságra hozták – írta keddi számában a Háárec című izraeli napilap.

A lap szerint Saronnak súlyos verőértágulása volt. Ráadásul egy születési rendellenesség miatt két szívpitvara között, az izomfalban lévő kis lyukon át rossz irányba folyt a vére. Az izomfal egyéb rendellenességei miatt a miniszterelnök még inkább ki volt téve az agyba kerülő vérrögök veszélyének – írta a Háárec. A december 18-i első agyvérzés után Tamir Ben-Hur idegorvosa úgy nyilatkozott, hogy Saron általános egészségi állapota jó, leszámítva túlsúlyosságát.

A kormányfőnek adagolt véralvadás-gátlók csökkentették a vér sűrűsödésének veszélyét, ugyanakkor növelték az agyvérzés kockázatát.

Az orvosok annak idején egy sajtókonferencián elmondták, hogy Saront a szívpitvarok izomfalában lévő kis lyuk miatt január 5-ére műtétre írták ki. Az operáció előestéjén azonban a miniszterelnök újabb, ezúttal sokkal súlyosabb agyvérzést kapott és azóta is eszméletlen állapotban van.

A Saront ápoló jeruzsálemi Hadassza kórház szóvivője a Háárec értesülését kommentálva kijelentette: a jelentésben nincs semmi új, mindaz, ami megjelent a lapban, elhangzott az említett sajtókonferencián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik