Nagyvilág

Járóka Líviát a Világ Fiatal Vezetői közé választották

A Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma tagjává választotta Járóka Líviát, az Európai Parlament néppárti képviselőjét. A fórumot 40 év alatti ismert közéleti személyiségek, vállalati vezetők és értelmiségiek alkotják, akiknek feladata a jövő közös alakítása.

Járóka Líviát 44 másik európai személy között választották ki erre a feladatra, amivel a képviselőnő egy olyan közösség tagjává vált, amelynek soraiban jelenleg 410 vezető dolgozik a világ minden részéről – áll az Európai Néppárt közleményében.

A közösség a világ 40. életévét be nem töltött, legrátermettebb vezetőiből áll, akik idejük és energiájuk egy részét készek egy olyan közös munkának szentelni, amely egy élhetőbb jövő érdekében folyik. Évente körülbelül 200 fiatalt választanak ki öt éves tagságra, így a társaság 2009-re egy 1111 főből álló közösséggé bővül. A 2006-os osztály tagjait 3500 jelöltből választotta ki a szervezet jelölőbizottsága, melyet 28 jelentős médiavezető alkot.


Az idén kijelöltek között az üzleti élet több mint 60 vezetője, több mint 30 állami vezető, több tucat tudós, civil szervezet és a média irányítói kaptak helyet. Ők a Föld 50 különböző országából – Argentínától Zimbabwéig – származnak. A fórum első csúcstalálkozójára 2005-ben a svájci Zermattban került sor, ahol a fiatal vezetők hosszú távú, 2020-ig szóló prioritásokat fogalmaztak meg a fejlettség és szegénység kérdésében, az általános igazgatás, a biztonság, a környezetvédelem, az oktatás és az egészségügy területén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik