Nagyvilág

Európa-szerte szedi áldozatait a tél

Több száz halottja van már a télnek Európában: Varsóban mínusz 25, Lengyelország déli részein mínusz 35, Szlovákiában helyenként mínusz 28 Celsius-fok volt, Törörkországban mínusz 25 fokot várnak.

Lengyelországban az idei télen már 160 ember vesztette életét a hidegben, az áldozatok nagyobb része hajléktalan volt. Bukarestben a megnövekedett fogyasztás miatt lecsökkent gáznyomás következtében több száz lakos maradt fűtés nélkül. A hideg kárt tett a villanyvezetékekben is, ami miatt Bukarest több negyedében volt kisebb áramkimaradás, 16 ember fagyott meg a rendkívüli hidegben.

Szlovákiában helyenként csaknem mínusz 28 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek keddre virradóra, Pozsonyban mínusz 17 fok volt. Párizs külvárosában, Joinville-le-Pontban egy hajléktalan holttestére bukkantak keddre virradóra. A Krím félszigeten rendkívüli állapotot hirdettek a közelgő hideghullám közeledtére, ami a meteorológusok szerint akár mínusz 25 fokos hideget is hozhat a térségbe. Moszkvában egy ember halálra fagyott, további ötven fagyási sérüléseket szenvedett.

Törökországban közel nyolcezer települést vágott el a külvilágtól a hó: bezárták az iskolákat, akadozik a légi közlekedés. Az elmúlt két nap rendkívüli havazása miatt hivatalos adatok szerint legalább négyszáz baleset történt, hatan meghaltak, 33-an megsérültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik