Nagyvilág

EP-nyilatkozat a kínai állatkínzásokról

Az Európai Parlament (EP) képviselőinek többsége aláírt egy nyilatkozatot, amely a kínai medvefarmokon történő állatkínzás – élő medvék epéjének lecsapolása – ellen tiltakozik.

„Kínában jelenleg 7002 örvösmedvét tartanak fogságban az epéjük kinyeréséért” – áll az EP-képviselők nyilatkozatában. „Az epekinyerési módszerek a kínai farmokon továbbra is a medvék gyötrelmes szenvedésével járnak, és gyakran pusztulásukat okozzák”, pedig a gyógyászati célból használt medveepének „legalább 54 növényi, valamint egy szintetikus alternatívája van” – tudósít az EP sajtóirodája.

Bár a nyilatkozat elismeri, hogy „2000 óta több mint negyven medvefarmot zárattak be, és 188 medvét adtak át az állatok védelmével foglalkozó ázsiai alapítványnak”, a képviselők mégis aggodalmukat fejezik ki, amiért „még létezik ilyen kegyetlen és civilizálatlan gyakorlat”.

Az aláírók azt kérik a kínai kormánytól, „foglaljon egyértelműen állást az ügyben, haladéktalanul vezessen be az egész országra kiterjedő tilalmat a medvék farmon történő tenyésztésére, valamint tűzzön ki határidőt a medvefarmok bezárására”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik