Nagyvilág

Dollármilliókért nyilatkozik a pápa merénylője

Dollármilliókat kér a feltáró sajtónyilatkozatokért Mehmet Ali Agca, aki 1981 májusában a római Szent Péter téren merényletet követett el II. János Pál pápa ellen. A férfi 5 millió dollárért ad interjút.

A Sabah című török újságban megjelent írás szerzője úgy tudja, hogy Agca mintegy 50 millió dollárra számít a múltjáról szóló interjúkért. Az egykori „szürke farkas” a Sabah értesülése szerint a világ tömegtájékoztatási eszközeinek küldött üzenetében azt írta, hogy sok érdekes dologról le tudná rántani a leplet.

Agca egyik hozzátartozója úgy tudja: máris számos újság, illetve televíziós állomás áll sorban azért, hogy a pápa merénylőjétől nyilatkozatot kapjon. Agca szerint az összegyűjtött dollármilliók egyfajta kárpótlást jelentenének számára a börtönévekért. Törökországi sajtóberkekben máris tudni vélik, hogy az amerikai CNN hírtelevízió Agcának 1 millió dollárt, édesanyjának pedig 600 ezer dollárt kínált, ha kitálalnak.

Agca egyébként azóta, hogy csütörtökön szabadult börtönéből, eltűnt a világ szeme elől, a rendőrségi ellenőrző vizsgálaton sem jelent meg. Megfigyelők szerint valószínűleg azért kerüli az újságírókkal való véletlenszerű találkozást, hogy megtartsa magának információit, és azokat jó pénzért bocsássa áruba exkluzív interjúkban. Valószínűleg bevonult az Isztambulban lévő Gata katonai kórházba, hogy alaposan kivizsgálják, és eldöntsék: alkalmas-e katonai szolgálatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik