Nagyvilág

Saron állapota stabil

Válságos, de stabil az izraeli miniszterelnök állapota, ezért orvosai folytatják az ébresztést.

Továbbra is válságos, de stabil Ariel Saron izraeli kormányfő állapota – közölte kedden reggel a jeruzsálemi Hadassza kórház szóvivője. A miniszterelnök állapota nem változott az éjszaka folyamán, így az orvosok folytatják a hétfőn megkezdett kezelést, hogy kihozzák Saron az agyműtét után mesterségesen előidézett kómából, vagyis tovább csökkentik a szervezetébe adagolt altatókat. Ariel Saron állapotáról várhatóan a kedd kora délutáni órákban adnak újabb orvosi jelentést.


Az izraeli rádió hétfő este arról számolt be, hogy az erőfeszítések jegyében az orvosok fokozatosan tovább csökkentik az altatók mennyiségét. A rádió megerősítette, hogy Saron fájdalomingerre kissé megmozdította a jobb karját és a jobb lábát, ami az agyvérzésből való felépülés fontos jele. A miniszterelnök önállóan lélegezik, ennek ellenére továbbra is lélegeztető gépen tartották.


A miniszterelnököt a múlt szerdán vitték kórházba súlyos agyvérzéssel, csütörtök óta mesterséges kómában tartották orvosai, s hétfő reggel kezdték meg nagyon óvatos, fokozatos felébresztését, hogy megállapíthassák, milyen károkat okozott az agyvérzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik